به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، نگاهي اجمالي به تعداد و عمر هواپيماهاي كشور گوياي آن است كه تعداد هواپيماهاي ايرلاينهاي ايراني به مراتب كمتر از ساير كشورهاست و عمر اين هواپيماها هم در مقايسه با ساير كشورها چندين برابر است.
دكتر مهدي بهزاد – عضو هيات علمي دانشگاه شريف – در بررسي اجمالي وضعيت ايرلاينهاي كشور گفت: در ناوگان هوايي ايران "ايران اير" با حدود 55 فروند هواپيما در صدر قرارداد و پس از آن هواپيمايي "ماهان" با 42 هواپيما، "آسمان" با 31 فروند و "زاگرس" با هشت فروند هواپيما در ردههاي بعدي قرار دارند.
اين استاد دانشگاه با تاكيد بر اينكه در اكثر كشورهاي دنيا يك ايرلاين اصلي و نهايتا يك يا دو شركت فرعي وجود دارد، حضور اين تعداد ايرلاين در كشور را مايه تعجب دانست و خاطرنشان كرد: اگر رنج مناسب براي عمر هواپيماها را 10 سال در نظر بگيريم از اين جنبه وضعيت ايرلاينهاي ما جاي بحث و بررسي بسيار دارد.
وي به مقايسه وضعيت ايرلاين برخي كشورها با ايران پرداخت و گفت: در زمان تحقيقات صورت گرفته شركت ايران اير 48 هواپيما داشت كه عمر متوسط آنها 23.62 سال بود اما همان زمان در هواپيمايي امارات تعداد هواپيماها 167 و عمر متوسط آنها 6.6 سال بوده است.
به گفته بهزاد، ايرلاين قطر با 103 هواپيما و عمر متوسط 4,9 سال، ايرلاين عربستان سعودي با تعداد 138 هواپيما و عمر متوسط 10.3 سال و ايرلاين كره جنوبي با 142 هواپيما و عمر 9.8 سال برخي ديگر از ايرلاينهاي دنيا هستند كه تعداد هواپيماهايشان به مراتب بالاتر و در عوض عمر آنها به مراتب پايينتر از نمونههاي ايراني است.
اگر رنج مناسب براي عمر هواپيماها را 10 سال در نظر بگيريم از اين جنبه وضعيت ايرلاينهاي ما جاي بحث و بررسي بسيار دارد.